Succes kræver forberedelse.
 

Det er meget vigtigt, at du læser dette afsnit meget nøje. TDJ Støbegummi er et utroligt godt og stærkt produkt, med en masse anvendelsesmuligheder. Det er først og fremmest vigtigt, at undgå de faldgrupper som der er.

Vores største fjende er fugt. Derfor er det vigtigt, at de overflader, som skal behandles er tørre og lune. Dog ikke for varme. Se hvorfor nederst på siden!! 

TDJ Støbegummi hærder ved en kemisk process, som starter når råvarerne blandes. Hvis overfladen er for kold bremses hærdningen, og i værste fald stoppes den.

Betongulve kan opvarmes med en gasbrænder. Denne opvarmning fjerner fugten fra det øverste lag, samtidig med at det sikrer, at hærdningen sættes igang.

Opvarmningen må dog ikke være for kraftig da det i værste fald kan hindre, at støbegummiet trænger helt ned i porrerne (betongulve). 

Vi anbefaler at man ligger noget papir, der hvor man blander råvarerne. Det kan ikke undgåes, at man spilder og drypper på gulvet.

Sikkerhed Idet TDJ Støbegummi indeholder Isocyanat, som fordamper i hærdningsprocessen, kræves det at man har et epoxy kursus. Dette krav er dog kun, hvis man arbejder med varerne professionelt. Se mere under emnet sikkerhed. Det er altid en god idé, at bruge en kulmaske samt gummihansker.

Håntering af råvarerne Se på videoen hvordan man blander råvarerne. Husk altid at afveje mængderne, hvis du ikke bruger hele sættet. 

Kontrold af råvaren: 
Vigtigt! Kontroller at isocyanaten (leveret i en plastik dunk) er klar i væsken. Hvis den virker mat, sej eller grynet skal den opvarmes. Dette gøres nemmest ved, at ligge dunken i en spand med varmt vand. Lad den ligge indtil væsken er klar (ombyt evt. det varme vand) Dunken nedkøles til ca. 20 grader inden den anvendes. 

Resinen (leveret i stålspand) skal også være klar. Evt. bundfald må ikke skrabes ud af spanden (der er tale om nogle fugt bindinger, som ikke skal ibalndes)

Hvis der skal anvendes gummigranulat, må det ikke stå koldt før iblanding, da varmen vil tiltrække fugt.

Opvarmning af rummet må ikke være over 30 grader C. Evt. blæsere må ikke blæse direkte på overfladerne.

Så snart produktet er hærdet, er TDJ Støbegummi helt ufarligt og ugiftigt. Grundprodukterne er de samme, som isoleringssåle og skumgummi i din lænestol er lavet af.

Derfor er der også udarbejdet en CE mærkning (overensstemmelses erklæring)  DS/EN 14041 + AC 

Støbning med TDJ PRO Støbegummi. Vi gør opmærksom på følgende.:
Den ene af komponenterne reagerer med vand. Der dannes kuldioxid, som er en velkendt gas. I en gulvbelægning bliver gassen til bobler, som kommer til syne på overfladen. Dette sker vanligvis først efter flere timer.
DERFOR SKAL GULVET ELLER OVERFLADEN  VÆRE HELT TØR INDEN BELÆGNINGEN PÅFØRES. HVIS IKKE GÅR DET GALT.
Maximum vandindhold skal være under 5% ,og helst endnu lavere på den overflade, som skal belægges. En primer kan hjælpe, men husk at primeren skal bearbejdes ned i overfladen med malerrulle eller pensel. Efter afhærdningstiden af primeren må der ikke ligge små  ”søer ” af primer. Den skal virke tør. Det anbefales IKKE at spraye primeren  på med spraypistol. Den skal ned i betonen, asfalten eller træet – hvad nu underlaget måtte være.  LAV ALTID  ET LILLE FORSØG, FØR MAN STARTER PÅ STORE OVERFLADER  !!
Støbegummi støbes ligesom cement
 

Intet er stærkere end det man støber på
Intet er stærkere end det man støber på.

Arbejdssikkerhed i forhold til støbegummi
Sikkerhed frem for alt.

Forbered din støbning grundigt
Bindes skal være i orden

Tilbehør til støbegummi
Eksempler på tilbehør m.m.

VEJLEDNING PDF